Undertøjets primære formål er at styrke komforten, og hygiejnen hos mennesker. Hvis vi tager udgangspunkt i en BH, er den beregnet til at understøtte brysternes vægt, så det ikke er til gene for kvinden.

De første BH’er så dagens lys tilbage i 1900-tallet, dog i helt andre former end det vi har til rådighed i dag. Det har dog altid været tanken, at det skulle øge komforten for kvinden.

Senere begyndte man dog at lave lingeri, som er en underkategori af undertøj, hvis formål var at give undertøjet en helt ny dimension, ved at gøre det moderigtigt og tilføre det et forførende element.

En ældre form for lingeri er korsettet, som går tilbage til 1500-tallet, og var den første form for lingeri. Korsettet er dog ikke praktisk eller behageligt, og er senere udfaset i Vesten til fordel for BH-sættet.

 

Lingeri findes i alle tænkelige udformninger af undertøj, men det er primært noget man forbinder med kvinders undertøj. Det er muligt at få lingeri i mange former, som en enkelt BH, et undertøjssæt (som er det mest almindelige), natkjoler eller trusser.

Mange kvinder køber typisk et sæt, da man er sikker på at det passer sammen, og ser godt ud.

Luksus lingeri der er til at betale

Af danske producenter af lingeri har vi for eksempel Liberté Essentiel underwear. Liberté Essentiel underwear blev skabt ud fra det koncept, at luksus lingeri skal være til at betale for den almene kvinde, og det ikke behøver være noget som kun et fåtal af kvinderne har råd til.

De forsøger på bedste vis at kombinere mode, femininitet og afslappethed ind i deres designs, så man ender ud med et produkt som er forførende, men også behageligt – i modsætning til korsettet fra 1500-tallet.

Deres priser er ualmindeligt lave i forhold til konkurrenterne på markedet, og man kan få dele fra helt ned til 100 kr., og op til en øvre grænse på 500 kr.

 

Liberté Essentiel underwears sortiment tæller alle former for lingeri, hvor fællesnævneren som sagt er at producere et luksusprodukt men samtidig holde prisen nede.

Hvis man er interesseret i virksomhedens kreationer er det muligt at få et hurtigt og billigt overblik igennem deres sociale medier, hvor de dagligt uploader kreationer og styles, særligt på Instagram. Det er derfor nemt altid muligt at holde sig opdateret på, hvad der rører sig i undertøjsmoden.