Hot Matcha tea

Hvis du interesserer dig for sund mad og helsetrends, er det uden tvivl ikke første gang, du hører ordet ”Matcha”. Det er nemlig et ord, der har fyldt rigtigt meget på sundhedsblogs de seneste par år. Det er da heller ikke helt uden grund, for det grønne pulver betegnes af mange som lidt af en superfood.

Matcha indeholder en lang række vigtige næringsstoffer, og samtidig har det mange anvendelsesmuligheder. Eksempelvis kan det både bruges som te, i bagværk og i smoothies.

Den smukke grønne farve har også gjort, at Matcha i høj grad ses på de sociale medier, særligt blandt dem, der ønsker at brande sig selv som sunde. Men hvad er Matcha egentlig, og er det så sundt, som alle siger?

Knuste teblade giver grønt pulver

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at det er sundt og godt at drikke te. Te har verden over været brugt som både nydelses- og helbredelsesmiddel. Matcha er en form for te, hvor tebladene simpelthen knuses til fint pulver, der så indtages.

I modsætning til almindelig te, hvor man blot drikker vandet, spiser man her også selve tebladet. Matcha er bedst kendt som den traditionelle drik, hvor pulveret piskes med varmt vand for at lave en såkaldt ”Matcha latte”.

Men over de seneste år har pulveret fået andre anvendelsesmuligheder, blandt andet i grønne smoothies samt brød og kager.

Hvor sundt er det egentlig?

Det siges, at det at drikke én kop med Matcha svarer til at drikke 10 kopper grøn te. Matcha har da også en imponerende næringsprofil, idet teen indeholder utroligt mange vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Matcha siges at have mange sundhedsfremmende egenskaber, idet det både skulle styrke immunforsvaret og giver mere energi. Sidstnævnte skyldes i høj grad også, at Matcha indeholder både koffein og tein. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at Matcha er en sund drik – men som med alt andet skal det ikke overdrives.

Matcha pulver er godt til at tilføje ekstra næring til din kost, men det er samtidig bevist, at for mange antioxidanter simpelthen kan have en skadelig virkning. Derfor skal man tage det roligt med Matcha-drikken og i stedet for at indtage den som vand bruge den som en erstatning for fx kaffe.